Tieto orechy netreba určite predstavovať, je to desaťročia overený recept, ktorý je trošku zdĺhavejší keďže každú škrupinku treba chytiť do rúk, ale o to väčší pôžitok máme z výsledku.
Ingrediencie:
Orechy
Práškový cukor 180 g
Kakao 20g
Maslo 280g
Múka hladká 360 g
Vlašské orechy mleté 120 g
Plnka
Uvarený vanilkový puding z 250ml mlieka
Orechové maslo (podľa preferencií)
Kávový extrakt (nemusí byť)
Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme odležať na 1 hodinu do chladničky. Pripravíme si zatiaľ formičky, ktoré po odstáti cesta plníme malým množstvom tak, aby cesto zaplnilo celú formičku ale ostal tam priestor na krém.
Pečieme na 200 °C 8–10 minút tak.
Po upečení hneď orechy vyklopíme z formičiek, necháme vychladnúť a potom môžeme plniť krémom.
Krém si spravíme jednoducho. Vyšľaháme vychladnutý puding s maslom.