Cestoviny sú dominantou Talianska a ich domáca výroba je v tomto regióne samozrejmá. Je možné, že viacmenej už len u staršej populácie, pretože mladší ľudia siahajú po hotových produktoch. Pritom samotná výroba vôbec nie je fyzicky, mentálne a ani časovo náročná. Stačí Vám voda a múka.
Z tohto jednoduchého receptu môžete pripravovať všetky možné tvary a druhy cestovín. Cesto si viete obohatiť o bylinky alebo ho obzvláštniť o zeleninové variácie ako špenát/cvikla. Naozaj je to na vašej chuti a fantázií. Hlavne sa nebojte a užite si zamúčenú kuchyňu 🙂

Suroviny:
300g Semolina
140ml voda

Postup:
Múku si dáme do misky a postupne pridávame vodu a zmiešavame. Naozaj vodu treba pomaličky pridávať a precízne miesiť.
Ako náhle máme cesto vypracované na guľu, možeme si z neho odrezávať menšie kúsky a pomocou strojčeka vaľkať a rezať na požadovaný tvar.
Dôležité je, si cesto počas spracovania múčiť aby sa nám nezlepovalo. Nebojte sa tej múky, pri výrobe cestovín je múka tvoj kamarát 🙂
Cestoviny si môžete vysušiť a odložiť na neskôr alebo rovno uvariť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom