Fašiangové obdobie je už v plnom prúde a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria šišky. Tento recept, je extrémne rýchly, chutný a kaloricky znesiteľnejší ako klasické kysnuté šišky.
Suroviny:
250g hrudkový tvaroh
250g hladká múka
250g celozrnná hladká múka
1 prášok do pečiva
4 vajíčka
2-3 dcl mlieka
štipka soli
Postup:
Zo všetkým surovín si vymiešame polotuhé cesto. Mlieko prilievame postupne podľa tuhosti tvarohu. Čím máme tvaroh redší, tým menej mlieka dáme. Do panvice si dáme zohriať olej/masť. Do rozohriateho oleja vkladáme guličky, vytvarované polievkovými lyžicami a pražíme do zlatista (prvú šišku vytiahnite a skúste prekrojiť, či je vnútri upečená a podľa toho odhadnete čas pečenia). Po upečení ich obalíme v práškovom cukre. Ak máte radi škoricu, pridajte ju do cukru.