Suroviny:
- 1 hrnček ryža arborio
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 ks tekvica hokkaido
- 2 mrkvy
- 1dcl víno biele
- 1 l vývar
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- parmezán
Postup:
- Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia.
- Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a krátko opražíme, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť.
- Podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
- Pridáme upečenú zeleninu, dochutíme soľou, korením.
- Pridáme maslo, parmezán, premiešame kým sa maslo rozpustí ,necháme chvíľku postáť aby sa suroviny prepojili a môžeme podávať