Suroviny:

  • 1 hrnček ryža arborio
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ks tekvica hokkaido
  • 2 mrkvy
  • 1dcl víno biele
  • 1 l vývar
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • parmezán

Postup:

  1. Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia.
  2. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a krátko opražíme, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť.
  3. Podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
  4. Pridáme upečenú zeleninu, dochutíme soľou, korením.
  5. Pridáme maslo, parmezán, premiešame kým sa maslo rozpustí ,necháme chvíľku postáť aby sa suroviny prepojili a môžeme podávať

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom