Postup:
Suroviny na cesto
150g hladkej múky
60g kokosovej múky/gaštanovej/mandľovej
100g masla
60g práškového cukru
2 vajíčka
štipka soli
štipka prášku do pečiva

Suroviny na ganage:
400ml smotana na šľahanie
400g kvalitnej horkej čokolády

Zmiešame všetky suché suroviny a následne doň dáme na kocky nakrájané maslo. Cesto môžeme zmiešať v mixéry alebo ho s láskou ručne stručne vymiesiť na kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na cca 30 minút do chladničky. Po lázni v chladničke, cesto rozvaľkáme na kruh, ktorý následne premiestnime do pripravenej formy, pretŕčajúce kraje orežeme. Cesto pečieme na 180°C cca 15 minút.
Pokým sa cesto pečie pripravíme si ganache. Zohrejeme si šľahačku, avšak pozor, nechceme aby prevrela! Teplota by mala byť dostatočná na roztopenie čokolády, ktorú do nej vložíme a poriadne premiešame až do jej roztopenia. Tadá, spravili ste ganache, ktorý nalejeme na skoro vychladnuté cesto. Necháme stuhnúť, ozdobíme a servírujeme.

Ak máte chuť koláč trošku obzvláštniť, môžete upečené cesto potrieť fajnovou vrstvou domáceho kvalitného džemu.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom