Nie je nič lepšie v tomto jesennom počasí, ako si dopriať teplú polievku.
Mám rada polievky, ktoré sú hutné a vedia aj zasýtiť. Taktiež také ktoré sú sezónne, pestré a nutrične plnohodnotné.

Takou polievkou je aj tento mišmaš, čo kuchyňa dala. Verím, že ak ju vyskúšate zaradíte ju do svojho jedálnička počas celej zimy.
Na tejto polievke je krásne to, že suroviny a ich pomer si zvolíte vy, podľa toho čo zrovna doma máte.

Netreba zabúdať, strukoviny pred varením nechať namočiť a následne vodu zliať.

Tak poďme na to!

Potrebujeme:

  • mungo fazuľa
  • čierna šošovica
  • zelená šošovica
  • strakatá fazuľa
  • cibuľa
  • mrkva
  • zemiaky
  • kapusta
  • kaleráb
  • paradajkový pretlak

Na masti opražíme cibuľku, pridáme mrkvu, strukoviny a na chvíľu orestujeme.

Zalejeme vývarom (vodou), pridáme bobkový list, rascu, zemiaky, kaleráb a necháme variť do zmäknutia. Až potom pridáme soľ, paradajkový pretlak, necháme zovrieť a máme hotovo.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom