Linecké tak trochu inak, tak trochu voňavejšie a korenistejšie.
Suroviny
220 g maslo
200 g kryštálový cukor
2 ks žĺtok
1 ČL škorica mletá
½ ČL mletý zázvor
½ ČL kardamón mletý
muškátový oriešok strúhaný (trošku)
400 g múka hladká
Na naplnenie pomarančový džem
Postup
Vyšľaháme do peny žĺtky s cukrom, pridáme žĺtka a následne zvyšné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu do chladničky odpočinúť.
Oddýchnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na približne 4mm hrúbku. Vykrajujeme tvary podľa fantázie a pečieme na 180 stupňov približne 8 minút. Po dopečení lineské dávame hneď dole z plechu aby vychladli. Vychladnuté ich zlepujeme a snažíme sa ich všetky nezjesť naraz!