Linecké tak trochu inak, tak trochu voňavejšie a korenistejšie.

Suroviny

220 g maslo

200 g kryštálový cukor

2 ks žĺtok

1 ČL škorica mletá

½ ČL mletý zázvor

½ ČL kardamón mletý

muškátový oriešok strúhaný (trošku)

400 g múka hladká

Na naplnenie pomarančový džem

Postup

Vyšľaháme do peny žĺtky s cukrom, pridáme žĺtka a následne zvyšné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu do chladničky odpočinúť.

Oddýchnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na približne 4mm hrúbku. Vykrajujeme tvary podľa fantázie a pečieme na 180 stupňov približne 8 minút. Po dopečení lineské dávame hneď dole z plechu aby vychladli. Vychladnuté ich zlepujeme a snažíme sa ich všetky nezjesť naraz!

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom