Keď mi moja veľmi dobrá kamarátka rozprávala už po deviaty krát, že robí toto risotto, neodolala som už ani ja. Touto cestou ďakujem za poskytnutý recept, ktorý verím, že vyskúšate aj vy.
300g ryža Arborio
100g Gorgonzola
1 šalotka
2 hrušky
40 g vlašské orechy
50 g masla
1-2 dcl bieleho vína
zeleninový vývar
Šalotku nakrájame na jemno a opražíme na kúsku masla, pridáme ryžu a orestujeme
Pridáme víno a postupne pridávame zeleninový vývar, aby ho ryže vstrebala, až do uvarenia
Hrušky si medzi tým nakrájame na malé kocky, tak isto aj gorgonzolu a orechy
Keď je už ryža skoro uvarená pridáme nakrájané hrušky a gorgonzolu, zvyšok masla, premiešame, dochutíme soľou, korením a dovaríme
Posypeme nasekanými orechmi a servírujeme