Dnes tak netradične mäsito
Veľa ľudí má predsudky pred mäsom zo zajaca. Lebo zajko je pekne ušaté zvieratko.
Keď však dáme tieto predsudky bokom, mame chutné, kvalitné, nutrične plnohodnotne mäso.
Keď už si vyberáte mäso na konzumáciu, voľte radšej kvalitu nad kvantitou a ultra lacné mäso neznámeho pôvodu vymeňte za kus kvalitného mäsa, či už od známeho chovateľa alebo z farmárskeho obchodu, kde Vám garantujú pôvod.
Ragú zo zajaca s pečenou paprikou a tekvicovými kroketami
zajac
šalotka
ajvar/ upečená paprika
koreniny na divinu
Hokaidó tekvica
vajíčko
soľ, korenie
semolina/hrubá muka
struhanka
olej/masť
Zajaca si uvaríme vopred, môžete ho uvariť s koreňovou zeleninou a máte plnohodnotný vývar, ktorý použijeme na varenie alebo si ho môžete zamraziť
Mäso zo zajaca oberieme a nasekáme na malé kúsky
V hrnci si dáme rozpáliť tuk, pridáme nakrájanú šalotku a následne mäso, ktoré chvíľku orestujeme a zalejeme vývarom
Mäso podusíme, dochutíme koreninami a pridáme ajvar
Na koniec odporúčam pridať nasekanú čerstvú petržlenovú vňať
Hokaidó krokety
Tekvicu rozkrojíme na štvrtiny, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry, kým zmäkne
Upečenú tekvicu ošúpeme, rozmačkáme, pridáme vajíčko, soľ, muku a vypracujeme vláčne nie veľmi lepivé cesto
Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a môžeme ich piecť v rúre alebo opiecť na oleji