Ďalším receptom na vianočné pečenie sú tieto lahodné, krehké, pistáciové sušienky. Prirovnala by som ich vanilkovým rožkom.
Pistácie, vďaka svojmu zloženiu majú rôznorodé priaznivé účinky na zdravie človeka. Najlepšou voľbou sú vždy nepražené a nesolené pistácie, v ktorých je uchovaný vyšší podiel prospešných živín a hlavne antioxidantov.
Obsahujú zdravé nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A, vitamíny skupiny B a nezanedbateľné množstvo vitamínu E. Nájdeme v nich aj minerálne látky ako je zinok, ktorý prispieva k zdravému vzhľadu pleti a horčík proti únave.
Suroviny:
120 g maslo
150 g mleté pistácie
100 g práškový cukor
150 g hladká múka
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto a rúru predhrejeme na 180°C.
Z cesta vytvarujeme malé guľky, ktoré rozložíme na plech, trochu stlačíme do tvaru sušienky, posypeme nasekanými pistáciami a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 7 minút,