Leto v plnom prúde a taktiež sezóna marhúľ. Marhule sú ovocie, ktoré je možné využívať na mnoho spôsobov. Vieme ich spracovať štandarne ako džem, vieme ich zvárať, taktiež z nich vieme spraviť mrazenú dreň alebo ako doplnok k mäsám ako chutney. A v neposlednom rade z nich vieme spraviť delikátny koláč alebo naše babky klasický osúch.
Tu je jeden tip, ako pripraviť rýchly, chutný koláč, ktorý poteší každého v rodine.
- CESTO
- 125g studené maslo
- 150g hladká múka
- 100g gaštanová múka
- 60g práškový cukor
- 2PL studenej vody
- štipka soli
- KRÉM
- 250g tvaroh
- 200g ricotta
- vanilka
- 1 vajíčko
- 60g trstinový cukor
Maslo nakrájame na kocky, zmiešame s múkou, cukrom a soľou. Vymiesime krehké maslové cesto, ktoré odložíme na cca 30minút do chladničky aby sa spojili všetky suroviny a taktiež aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
Kým nám cesto odpočíva, nakrájame si marhule a pripravíme krém, vymiešaním všetkých surovín do hladka.
Keď máme cesto zachladené, rozvaľkáme ho do kruhu, ktorý následne prenesieme do formy. Následne na cesto dáme krém a poukladáme marhule. Vrch ešte posypeme trstinovým cukrom aby marhule pripečení dostali karamelový nádych. Pečieme na 180°C cca 40 minút. Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť a môžeme servírovať.
Obsah makronutrientov :
Bielkoviny: 88,15g / 7g Tuky: 107,23g / 8g Sacharidy: 39,3g / 3g