Cheesecake ako druh zákusku je v dnešnej dobe veľmi populárny a to nie len vďaka svojej jednoduchej príprave ale aj variabilnosti a chuti. Cheesecake je naozaj zákusok o fantázií, viete ho pripraviť s čokoládou, s tekvicou, s ovocím s kokosom a v podstate je postup skoro rovnaký.
Prišla požiadavka na makový koláč a keď som uvidela tvaroh s končiacou spotrebou v chladničke, o jeho osude bolo rozhodnuté! Keďže mám rada zákusky s kúskom kyslosti, na vrch som rozvarila s lyžičkou škrobu maliny a čučoriedky, ktoré čakali na svoju chvíľku slávy v mrazaku. Výsledok je podľa mňa nad očakávania chutný.

Postup:

• 100g maslové sušienky
• 50g roztopené maslo/kokosový olej
• 8PL maku
• 250g tvarohu
• 2PL trstinový cukor
• 2ks vajíčko
• mrazené ovocie
• 1čl škrob


• Rúru si zapneme na 190°C, sušienky rozdrobíme a polejeme roztopeným maslom. Túto zmes utlačíme do pripravenej tortovnice, ja som použila
Ø 20cm a dáme piecť na cca 10minút.
• Tvaroh vymiešame s cukrom, vajíčkami, makom a prelejeme zmes na predpečené sušienky a pokračujeme v pečení cca 40minút
• Mrazené ovocie si necháme prevrieť, rozmixujeme, pridáme škrob a opatrne nalejeme na čerstvo upečený koláč a necháme vychladnúť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom