Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker

Keď si pozrieme, čo sa v krabici nachádza a čo musíme dodatočne dokúpiť a pridať, tak je očividné, že tam je zmes múky, cukru, kakaa, kypriaceho prášku a čokoládových kúskov do plnky. Hlavne je tam ťažko vyhodnotiť koľko reálne cukru v zmesi je.
Ja som recept trošku upravila aby bol nutričnejšie hodnotenejší čo sa týka obsahu bielkovín a množstva cukru. Bielkoviny sme zvýšili nie len tvarohom ale aj kakaom a kakaovými bôbmi, ktoré obsahujú vysoký podiel bielkovín.

krtková torta

Suroviny:

4 vajce
125 gramov maslo
100 gramov cukru
50 ml mlieko
140 gramov polohrubá múka
80 gramov kakao
1 prášok do pečiva

250 g tvaroh
250 ml šľahačka
70 gramov kakaové bôby
3 kusy banány

Postup:

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Po jednom prišľahávame žĺtka.  
Na striedačku pri nízkych otáčkach  primiešame vlažné mlieko a zmes múky. Na záver zľahka spojíme so snehom.

Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 – 26cm). Pečieme na 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Náplň:

Vyšľaháme šľahačkou a zmiešame s tvarohom. Pridáme kakaové bôby a zľahka premiešame. Ak máme radšej sladší krém, tak pridajte 1 PL cukru. 

Vychladnutý korpus lyžicou vydlabeme zhruba do hĺbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. 

Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto  na dno korpusu. Na ne navŕšime krém, vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme.

KCal162 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina4 g
Bielkoviny10 g
Tuky3 g

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom