Suroviny:
500g tvaroh
1 Philadelphia syr
100g jahody
4PL cukru
2 vajíčka
200g maslové sušienky
70g maslo
400g ošúpaná rebarbora
3Pl cukru
100g bielej čokolády
Postup:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Utlačíme ich do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Medzi tým si zmiešame rozmixované jahody, tvaroh, vajíčka, cukor a Philadelphiu syr. Zmes vylejeme do formy so sušienkami a dáme piecť na 40-45 minút. Medzi tým ako sa cheesecake pečie, pripravíme si rebarboru. Rebarboru je potrebné ošúpať, nakrájať na malé kúsky a s cukrom priviesť do varu (rebarbora pustí šťavu, nie je potrebné ju podlievať). Následne do nej nalámeme bielu čokoládu a miešame kým sa čokoláda rozpustí. Po rozpustení čokolády pridáme 2PL škrobu, poriadne premiešame a nalejeme na cheesecake. Necháme vychladnúť, dozdobíme podľa vlastnej fantázie a môžeme podávať.