Sezóna cukety 2023 ešte neskončila! Preto poďme využiť jej skrytý potenciál až dokonca. Cuketové placky, lečo, vyprážaná cuketa, grilovaná.. verím, že toto všetko tu už bolo.. Skúšali ste však cuketové risotto? Ak nie, tak poďme si povedať ako naň.
Postup prípravy
Cuketu očistíme a nakrájame na malé kočky, ktoré opražímez prudka na olivovom oleji. Podlejeme vodou a necháme udusiť do mäkka. Pripravenú cuketu si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozmixujeme a druhú necháme v celku. Medzičasom na panvicu po cukete pridáme olivový olej, nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu. Opražíme do zlatista a pridáme prepláchnutú ryžu, ktorú taktiež 2 minúty opražíme. Prilejeme vývar, ak nemáme môžme použiť len vodu a necháme ryžu dusiť. Keď je už ryža skoro hotová, pridáme rozmixovanú cuketu a taktiež aj cuketové kocky. Premiešame, pridáme kocku masla, dochutíme soľou, čiernym korením a ešte povaríme cca 5 minút. A risotto je na svete.
Ja som naň primadala kuracie kúsky obalené v múke, červenej paprike a v soli z medvedieho cesnaku. Môžete vklude použiť krevety, mozzarelu alebo len parmezán.