Ak neviete ako doplniť bielkoviny vo vašich jedlách a nechcete denne jesť väčšie množstvo mäsa, môžete vyskúšať túto fazuľovú nátierku, ktorá je plná bielkovín. Rýchle, efektné raňajky, desiata či olovrant. Suroviny:1 konzerva bielej fazulemrazená kukurička1x Lučina2PL horčicesoľ, koreniepetržlenová vňaťrasca Postup:Ak máme sušenú fazuľu, tak si ju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Ak použijeme konzervovanú,…
Zobraziť viac …
Táto polievka bola láska na prvé ochutnanie. Nielen, že očarí vaše chuťové bunky ale tak isto pookreje vaše trávenie a pohladí vaše bicepsy 🙂Na jednu porciu obsahuje 11g bielkovín, 8g tuku a 28g sacharidov Suroviny: olivový olej200 g mrkvy2 strúčiky cesnaku50g paradajkového pretlaku1 l zeleninového vývaru150 g červenej šošovicebylinky – tymian, petržlenová vňaťčerstvé čili /…
Zobraziť viac …
V minulej časti som rozoberal správne zásady pri drepovaní. https://www.clovek2.sk/drep-cast-3-spravne-zasady-pri-drepe/ Dnes v poslednej časti v sérií drep rozoberiem variácie drepu s činkou. A jeho vhodné alternatívy. Ktorými sa k nemu môžete dostať. Najbežnejším a najčastejším cvikom prvej voľby medzi cvičencami. Je zadný drep s veľkou činkou. Avšak nemusí to byť hneď najvhodnejší výber pre každého….
Zobraziť viac …
Pojem pranayama / pránájáma je známy už nejakú tú dobu. Ak si dobre spomínaš, tak v článku Joga a jej história sa spomína v Patanjaliho diele Joga Sutry ako štvrtý (etický) stupeň výcviku. Pranayamu však nájdeme aj v historických dielach ako Bhagavadgíta alebo aj vo Védach. Pranayama sa po dlhé stáročia učila, praktizovala a tradovala v odľahlých ášramoch, pod vedením…
Zobraziť viac …
Fašiangové obdobie je už v plnom prúde a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria šišky. Tento recept, je extrémne rýchly, chutný a kaloricky znesiteľnejší ako klasické kysnuté šišky. Suroviny:250g hrudkový tvaroh250g hladká múka250g celozrnná hladká múka1 prášok do pečiva4 vajíčka2-3 dcl mliekaštipka soli Postup:Zo všetkým surovín si vymiešame polotuhé cesto. Mlieko prilievame postupne podľa tuhosti tvarohu….
Zobraziť viac …
Joga je učenie staré tisícročia. Je to učenie, ktoré prináša komplexný návod na zdravší a spokojnejší život. Joga sa pozerá na telo človeka inými očami. Výchádza z princípu, že naše telo pozostáva z troch hlavných „tiel“: hmotného telo – anatómia ľudského tela energetické telo – interpretuje sa ako jemné energetické „vyžarovanie“ (alebo „pole“, či aura) okolo hmotného tela. Často…
Zobraziť viac …
Dokonalá predloha, ako by mal vyzerať správny drep neexistuje to sme si vysvetlili v minulom článku https://www.clovek2.sk/drep-cast-2/ Avšak existujú určité zásady, ktoré by mali byť dodržané. Prečo by sa mali dodržiavať správne zásady drepu ? Odpoveď všetci asi tušíte. Aby sme dokázali čo najlepšie a najbezpečnejšie spraviť drep. Správne zásady pri drepe a drepovaní. Zásada…
Zobraziť viac …
Karfiol sa vyskytuje v Európe od 16. storočia, odtiaľ sa rozšíril do celého sveta, vrátane tropických oblastí. Dnes ide o celosvetovo veľmi dôležitú zeleninu, pestovanú vo veľkom meradle v stovkách kultivarov. Karfiol je dieteticky hodnotný, má vysoký obsah vitamínu C aj vápnika, jeho obsah sacharidov je veľmi nízky. Karfiol sa pestuje celoročne takže nepodlieha sezónnosti….
Zobraziť viac …
V minulej časti som načrtol problematiku drepu. Dnes prichádzam s článkom kde podrobnejšie rozoberiem a popíšem drep z hľadiska správneho aj nesprávneho prevedenia. Ako má vyzerať správny drep? Predtým ale než začnem rozoberať problematiku správneho a nesprávneho drepu. Najprv by som rozobral otázku čo nám vlastne obmedzuje vykonanie správneho drepu? 🤔 Prečo nastali určité obmedzenia…
Zobraziť viac …
Drep s činkou alebo všeobecne drep sa považuje za kraľovský cvik, pri ktorom primárne rozvíjame svalstvo a silu dolných končatín. Avšak? Je drep potrepný/vhodný pre každého cvičenca? Potrebuje ho vo svojom tréningovom programe? Je pre neho využiteľný v športe/živote? Aký má pre neho benefit? Zamysleli ste sa niekedy aj nad týmito otázkami? Ak nie, tak…
Zobraziť viac …