V dnešnej dobe je jednoduché si kúpiť čokoľvek. Ale prečo si kupovať niečo čo si vieme aj ľahko spraviť? Sezóna grilovania je už v plnom prúde tak si poďme spoločne spraviť domáce žemle na burgre. Ako prvé si pripravíme tzv Thangzhong – uvarená múka vo vode. Dodáva žemliam lahodnú a vláčnu chuť THANGZHONG: CESTO: Postup
Zobraziť viac …
Pobyt 2.0 je už tradične vrcholom celoročného programu podujatí, ktoré organizujeme alebo sa ich účastíme. V poradí siedmy ročník športovo-relaxačného pobytu s názvom Pobyt 2.0 sa konal opäť v Jaziercach. V prekrásnom prostredí, ktoré ponúka Veľká Fatra sme absolvovali zatiaľ najsilnejší ročník nášho Pobytu 2.0. Počasie bolo premenlivé, pozorne sme ho sledovali. Štvrtkový úvodný tréning…
Zobraziť viac …
Čo je Acro Yoga? Aké sú 3 základné roly v Acro Yoge? A prečo práve Acro Yoga? (Benefity Acro Yogy)
Zobraziť viac …
Jednoduchý a efektný koláč s výraznou chuťou rebarbory a lahodnou chuťou tvarohu a sviežosťou jahôd Suroviny:Cesto60g krupicového cukru225g hladkej múky1/2 lyžičky kypriaci prášok1 vajíčko100g mäkké maslo Náplň200g očistenej rebarbory400g jahody120g cukru500g tvaroh2 vajíčka1 zlatý klas PostupRebarboru nakrájame a zasypeme cukrom (50g) a necháme chvíľu postať, okým si pripravíme zvyšok koláča. Suroviny na cesto zmiešame a…
Zobraziť viac …
V dnešnej dobe extrémneho informačné pretlaku a zmiešaných informácií sa veľké množstvo ľudí odkláňa od konzumácie hovädzieho mäsa. Predpokladám, že dôvodom je ochrana našej planéty a zníženie uhlíkovej stopy. Veľká propaganda zo strany ochrancov zvierat a prírody, ktorá pretrváva je podľa mňa veľmi nešťastná a zavádzajúca. Mäso patrí do nášho jedálnička, o tom nieto pochýb,…
Zobraziť viac …
V Máji 20.5.2023 sme sa predstavili, ako tím v Crossbefit fitness centre v Žiline, kde sme v spolupráci s Crossbefitom usporiadali Športový deň Žilina plný cvičenia, prednášok a ochutnávky výborného jedla. Bola to taká menšia ochutnávka nášho projektu, ktorá vychádzala z konceptu našeho Kurzu 2.0. Na úvod celého dňa sa predstavil Petrisko s Workshopom zameraným…
Zobraziť viac …
Keď sa povie Neapol, môže Vám napadnúť ako prvé pizza alebo futbal. A napadne Vám správne. Celé mesto ŽIJE futbalom, dýcha futbalom a ich srdiečko patrí stále Diegovi Maradonovi. Na to, ako je Taliansko silne veriace, ma prekvapilo, že v tejto oblasti preferujú ako boha Diega a nie toho tam hore. Atmosféra celého mesta sa…
Zobraziť viac …
Pre mnohých je toto možno veľmi vzdialená téma. No pre určitú množinu ľudí, je to každoročná realita.Keďže sa zaoberámem zdravým životným štýlom a trvalou udržateľnosťou, záhradkárčenie s tým úzko súvisí. Každý rok na jar s mnohými našimi zverencami riešime zaseknuté, preťažené,stiahnuté, či bolavé časti tela po intenzívnom a prevažne barbarskom útoku na záhradku. Nemyslím teraz…
Zobraziť viac …
Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker
Zobraziť viac …
Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….
Zobraziť viac …