Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker
Zobraziť viac …
Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….
Zobraziť viac …
zloženie vybraných potravín, ktoré obsahujú vyšší podiel bielkovín, o ktorých ste možno ani nevedeli. V rámci osvety o potravinovej gramotnosti si prejdeme postupne zloženie rôznych potravín, ktoré štandardne konzumujeme ale neuvedomujeme si aké je ich zloženie a nutričné hodnoty.
Zobraziť viac …
Ale prečo si nepovedať, ktoré potraviny obsahujú „skryté“ bielkoviny, o ktorých ste možno ani nevedeli. Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou nášho tela a hrajú dôležitú úlohu pri redukcií hmotnosti a taktiež pri budovaní svalovej hmoty, ktorá nie je len na parádu ale v podstate nám drží pokope všetky kosti a chráni ich pred poškodením.
Zobraziť viac …
(píše Zuzka) Cesta za mojou oficiálnou certifikáciou AcroYogy viedla do prekrásnej Argentíny,kde sa v provincii Buenos Aires, s názvom Mercedes, nachádzala lokalita nášho tréningu nanajbližší mesiac.AY TT sa konal pod vedením školy Partner Acrobatics ( https://partneracrobatics.com ),ktorá je z môjho pohľadu najkvalitnejšia. S mnohými lektormi z Partner Acrobatics som malamožnosť trénovať už v minulosti, na rôznych workshopoch… a teda nebolo najmenšíchpochýb zvoliť…
Zobraziť viac …
Poslednú marcovú sobotu sa podarilo zorganizovať brigádu na zbieranie odpadu v našom okolí.Po prvom nie úplne úspešnom pokuse, kedy sme sa iba dvaja ľudia prediarali náletovými drevinami, sa vďaka p. Pilátovej a Zelenej hliadke podarilo uskutočniť väčšiu brigádu. Cieľom bolo vyčistiť oblasť náletových drevín, ktoré vidíme priamo z okien našeho centra , od odpadov ktoré…
Zobraziť viac …
Myslím si, že Veľkonočnú hrudku netreba predstavovať. Je takou stálicou medzi Veľkonočnými receptami v každom kúte Slovenska.
Vajíčka boli v ľudovom prostredí považované za symbol života a plodnosti. Preto sa jedlá z nich podávali práve na Veľkú noc, ktorá sa slávi na jar, kedy sa príroda prebúdza po zimnom oddychu.
Zobraziť viac …
Sviatky Veľkej noci sú rovnako ako Vianoce sviatky hojnosti. Každá rodina má svoje tradičné jedlá, ktoré pripravuje v tieto sviatky. Veľká noc je hlavne o špenáte, zajačikoch, vajíčkach a sladkostiach. Či už doma upečených alebo kúpených. Pri kúpe sladkosti pre Vás alebo vaše ratolesti čítajte zloženie a držte sa pravidla, že menej je niekedy viac.
Zobraziť viac …
To čo si kúpime v potravinách je na našom rozhodnutí. Taktiež to čo zjeme je na našom rozhodnutí. Nemôžeme nikoho haniť za čo platí človek v potravinách svoje zarobené peniaze. Tak ako každý iný človek máme možnosť výberu. Chceme žiť bez bolestí, bez zdravotných obmedzení, chceme si užívať dovolenky, výlety, preto si vyberajme poriadne a…
Zobraziť viac …
Slanina je pokrm pripravený údením z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. V minulosti, v tradičnej slovenskej ľudovej kuchyni šlo o veľmi významnú potravinu. Vyrába sa predovšetkým z bravčového bôčika, stehna alebo chrbta. Samotná slanina sa vyrába naložením do soli na niekoľko týždňov a neskôr prípadným vyúdením. Slanina obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny o ktorých je známe, že naše telo…
Zobraziť viac …