loader icon

Články a recepty

Poďme nato!

Tekvicovo-gaštanová pena s ryžovou kašou

Jesenná bomba plna vitamínov, ktorá je vhodná či už ako desiata, raňajky alebo na maškrtenie. Som zástancom toho, že najlepšia potrava je tá, ktorú si sami pripravíme s láskou, z lokálnych a sezónnych potravín. Teraz sú to ešte stále tekvice, gaštany, jablká, hrozno….a výsledok tejto kombinácie si môžete vyskúšať aj vy doma Hokaidó 2ks jablko…

Zobraziť viac …

Ako na gaštany

Akú prípravu gaštanov preferujete? Pečenie alebo varenie? My sme včera skúšali obe a výsledok testu je jednoznačný. Niet nad pečený gaštan, ktorý po upečení drží svoj tvar, nesype sa a ľahko sa lúpe na rozdiel od vareného gaštanu. Postup pečenia gaštanov je veľmi jednoduchý: Stačí ak gaštanom narežete šupku a dáte ich piecť pokropené vodou…

Zobraziť viac …

Zeleninová fašírka

Zeleninové menü na dnes, akoby Petrisko povedal “príloha s prílohou a prílohou”Brokolicovo-fazuľová fašírka s batátom a zeleninou na masle 1ks brokolica1ks konzerva červenej fazule2ks vajíčko150g parmezánhrsť vločiek100g mukysoľ, korenie, bylinky Uvarenu brokolicu spolu s fazuľou popučime, pridáme ostatne suroviny a dobre premiešameak sa nám zdá cesto riedke, pridáme mukuz cesta tvarujeme fairky, ktoré obalime v…

Zobraziť viac …

Müslli tyčinky

Už ste robili niekedy müsli tyčinky? Nie sú síce také fancy ako z obchodu v igelite balené ale! Sú omnoho lepšie, presne viete čo obsahujú a ich príprava Vám spraví radosť. 2x prezrete banány 2x hrnček vlociek 2pl medu 2pl roztopeneho masla oriešky, sušené ovocie, kúsky čokolády, semienka (podľa vlastného výberu) všetky suroviny spolu zmiešame…

Zobraziť viac …

Paradajkové brusketty

Chystáte oslavu alebo posedenie pod jedličkou ?Alebo len máte chuť na malý snack a dali by ste si niečo iné ako maslový chlebík so šunkou? Predstavujem vám tieto talianske paradajkového bruskettyPríprava je veľmi jednoduchá a výsledok znamenitý.Paradajky prekrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mini kockypridáme soľ, korenie, bazalku, olivový olej, premiešame a necháme odstať 20…

Zobraziť viac …

NEPOBYT vol.4

Náš posledný víkendový pobyt sa vydaril nad naše očakávania. Všetci sme si užili dovolenku na Slovensku. Pohyb, relax, závava, jedlo, súťaže, prednášky, wellness, skvelí ľudia ! To všetko máme =) Je jedno či si úplný začiatočník, profík, alebo hoby športovec. Medzi nami príjmeme každého a nerobíme rozdiely. Chceš sa naučiť stojku, kettlebell, jogu, alebo si…

Zobraziť viac …

Čo je to barefoot ?

Určite ste zachytili našu spoluprácu s Barefoot Bratislava.Je to preto, že považujeme práve barefoot za tú najlepšiu volbu pre naše telo Ak ešte nevieš čo je to ten barefoot, alebo si kladieš otázku či je to vhodné aj pre teba, tu je video kde sa dozvieš čo potrebuješ

Zobraziť viac …

Brokolicovo-syrové taštičky

Niečo malé k vínku na piatok večer? Brokolicovo-syrové taštičky polovica varenej brokolicelistkové cestobambinostruhany syr 150gcibuľavajíčkosoľ, koreniepetrzlenova vňaťvajíčko na potretieListkové cesto si narežeme na 6 štvorcovVšetky suroviny spolu zmiešame a na každý štvorec cesta dáme dostatok plnkyCesta preložíme na trojuholník a spoje cesta pritlačíme vidličkouPotrieme vajíčkom, posypeme semienkami a pecieme na 180 cca 35-40 minut(do zlata)…

Zobraziť viac …

Ragú zo zajaca s pečenou paprikou a tekvicovými kroketami

Dnes tak netradične mäsito Veľa ľudí má predsudky pred mäsom zo zajaca. Lebo zajko je pekne ušaté zvieratko.Keď však dáme tieto predsudky bokom, mame chutné, kvalitné, nutrične plnohodnotne mäso.Keď už si vyberáte mäso na konzumáciu, voľte radšej kvalitu nad kvantitou a ultra lacné mäso neznámeho pôvodu vymeňte za kus kvalitného mäsa, či už od známeho chovateľa…

Zobraziť viac …