Ak ste fanúšikom indickej kuchyne, určite Vám netreba predstavovať toto jedlo. Takzvané maslové kura je veľmi jemné, chutné a vhodné pre každého konzumenta. Mne osobne sa páči tá rôznorodosť korenín, ktorá je použitá v tomto recepte. Doménou celého jedla je omáčka, do ktorej si môžete podľa preferencií dať buď mäso, tofu alebo aj len zeleninu. Dúfam, že sa Vám recept bude páčiť a budem vďačná, za každú spätnú väzbu.

Omáčka:

  • 2 veľké cibule nakrájané na drobno
  • 2-3 PL korenia garam masala
  • 1 PL kurkumy
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru
  • 3 strúčikov cesnaku
  • Soľ
  • 1 čl čierne mleté korenie
  • 1 PL rímska rasca
  • 2čl sladká paprika
  • 1čl štipľavá paprika
  • 100g masla
  • 500g pretlaku paradajkového
  • 250g lúpaných parajok
  • 250 ml kokosového mlieka

Marináda na mäso:

  • 500 g kuracie prsia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1čl sušený zázvor
  • 2 PL garam masala
  • 250 ml plnotučného bieleho jogurtu

Postup:

Všetky suroviny na marinádu s nakrájaným mäsom zmiešame a dáme odstáť do chladničky, najlepšie cez noc.
Namarinované mäso opečieme na tuku. Po opečení vyberieme a prikryjeme. Do tej istej panvice dáme maslo a na ňom orestujte cesnak, zázvor a cibuľu do mäkka. Postupne pridávame všetky koreniny, premiešame a pridáme pretlak. Do panvice nakoniec pridáme kokosové mlieko, opäť chvíľu povaríme, aby sa suroviny spojili a do hotovej omáčky vložíme orestované mäso a varíme spolu ešte približne 10 minút.

Typ: pre obzvláštnenie pridajte s mäsom do omáčky aj uvarenú mrkvu a batát.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom