Banánové chlebíky sú veľmi obľúbené v domácnostiach, kde sa nachádzajú zhnednuté banány, ktoré už nie sú veľmi príťažlivé na konzumáciu.
Verzií receptov je neskutočne veľa. Tu je jeden bezlepkový, trošku inovovaný.

Suroviny:
3 zrelé banány
2 vajcia
150g mandľovej múky
1PL kakaa
1 odmerka proteínu (podľa vašej chuti a preferencií)
2 čl kypriaceho prášku
2 PL tuku

Postup:
Banány roztlačíme v miske a zmiešame spoločne zo všetkými surovinami. Vylejeme do formy a pečieme na 180°C približne 40 minút. Doba pečenia závisí od vašej rúry, avšak podotýkam, že cesto nebude po upečení úplne suché. Chlebík ostáva vláčny a vlhký. Po upečení ho môžeme poliať roztopenou horkou čokoládou a posypať opraženými mandľami. Odporúčam ho konzumovať až po vychladnutí.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom