Suroviny:
8 bielkov
150g kokosová múka
125ml kokosový olej
100g krupicový cukor
1ČL prášok do pečiva
100g mandlové lupienky
škorica
práškový cukor
V nádobe si vyšľaháme bielky do tuhej peny. Potom postupne pridávame krupicový cukor a šľaháme, kým sa všetko nespojí na lesklú tuhú zmes.
Postupne do bielkov zašľahávame olej a kokosovú múku, kým sa nevytvorí snehová pena.
Zmes nalejeme do vymastenej formy, vystlanej papierom na pečenie. A zmes posypeme mandľovými lupienkami, ktoré sme si zmiešali so škoricou.
Pečieme na 180 stupňov cca 30-35 minút. Mandle by mali byť zlatisté ale odporúčam si po 30 minútach koláč kontrolovať.
Po upečení necháme koláč vo forme vychladnúť a následne trošku popráškujeme cukrom.
PS: Odporúčam servírovať s ovocím alebo so zmrzlinou 🙂